martankaxy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

staré denníčky

Čo ma mrzí je, že som svojimi slovami mnohokrát veľmi ublížila mojim rodičom. Teraz viem, že si vôbec nezaslúžili čítať tie riadky
Dnes som si otvorila svoje staré denníčky. Je zvláštne ako deti vnímajú svet. Bolo tam veľa úsmevných zápiskov, vtedy keď som si povedala, že si budem zapisovať každý deň svojho života. Pravdaže to bolo nemožné. V prvom rade by som musela mať vyhradené asi dve veľké skyne, kde by som ich musela skladovať a podruhé nie každy deň sa človeku stane niečo čo by chcel zapísať, alebo čo by stálo za zapísanie. No na druhej strane .... človek (teda ja) píše hlavne vtedy, keď ho niečo trápi, pretože sú to veci, ktoré nemá komu povedať, alebo aj má ale sa hanbý.

Pravdou však je, že sa pokladám za celkom veselého človeka. No pri čítaní mi to tak vôbec nepripadalo... vačinou píšem o rodičoch, laskach, kamarátoch, problémoch.

Čo ma mrzí je, že som svojimi slovami mnohokrát veľmi ublížila mojim rodičom. Teraz viem, že si vôbec nezaslúžili čítať tie riadky. Pravdou však ostáva, že neboli určené na to aby si ich čítali. A ja som sa potrebovala vypisat z krivdy, ktorá sa mi stala.

Riadim sa heslom : Nikdy neľutuj to, čo si spravil, lebo v tú chvíľu si si to tak prial.

A ja tiež neľutujem, že som to napísala, vtedy som to tak cítila. Zarazilo ma len, keď som sa pred časom rozprávala s rodičmi a pripomenuli mi par vecí, ktoré som kedysi napísala a ja som na ne už dávno zabudla, no ich asi ešte stále trapia. Pretože im ublížili a oni majú pocit, že boli zlými rodičmi. Asi chápete, že sa im teraz ťažko vysvetluje, že to tak nieje. Pozerajú na mňa, na môj život, na to ako sa správam, ako žijem a zvažujú, že keby boli inakší mohla som žiť možno lepšie. Možno majú pravdu, no ja im nič nevyčítam. Viem, že keby neboli taký aky sú, či aký boli, mohla som dopadnúť aj horšie. A nie o kúsok ale omnoho omnoho horšie. Takto si prežívam svoj obyčajný život, tak ako miliony iných ľudí.


pravda neexistuje... | stály odkaz

Komentáre

  1. fgfgfg
    00000000000000000OOooOOooooo000000000Oo0o0o0o0o0o0oasdasd
    publikované: 26.07.2010 16:53:43 | autor: aaaaaaa (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014